Новости → Новини

Райанеір зміна правил провезення ручної поклажіRyanair змінює з листопада правила провезення ручної поклажі
Ірландська авіакомпанія Ryanair з 1 листопада вводить нові правила провезення ручної поклажі. Компанія має намір скасувати безкоштовне перевезення двох предметів в салоні для тих, хто не купує послугу пріоритетної посадки. Одну з сумок таким пасажирам потрібно буде здати в багаж біля виходу на посадку.
Мета змін - переконати більше число клієнтів здавати свої речі в багажний відсік і скоротити число пасажирів з двома сумками в салоні літака. За даними компанії, на багажних полицях не завжди достатньо місця для безкоштовного провозу речей, що викликає затримки в посадці і вильоті.

Зміни також торкнулися тарифів і максимальної ваги багажу. З листопада норма багажу, що здаєтся буде підвищена з 15 до 20 кг для всіх сумок, а планка за великий багаж знижена з  £ 35 до € / £ 25.
Як раніше заявляв Ryanair, він став жертвою власної політики, коли дозволив проносити на борт другу сумку безкоштовно - пасажири намагалися взяти з собою якомога більше речей.

Ернест Еір відкриває рейси в Мілан і Неаполь з аеропорту Київ

Ernest Airlines відкриває рейси за доступними цінами в Мілан і Неаполь з аеропорту «Київ» (Жуляни)

Ми з радістю повідомляємо, що на початку грудня 2017, Ernest Airlines відкриває прямі рейси з аеропорту Мілан Бергамо BGY в аеропорт «Київ» IEV.
Рейси Мілан Бергамо - Київ, починаючи з грудня, щопонеділка та щосуботи;
Рейси Неаполь - Київ, починаючи з грудня, щопонеділка та щосуботи;

Виконавчий директор Ernest Airlines, прокоментував: «Наша компанія виробляє особливе враження на пасажирів, адже наші співробітники дуже доброзичливі, а задоволення клієнта - один з наших найбільших пріоритетів». Він продовжує: «Навіть наш сайт, досить зручний у користуванні, робить покупку квитків вкрай простий і швидкою процедурою. Нам подобається думати, що коли ви опиняєтеся на борту одного з наших літаків, ви стаєте частиною світу "Ернест".

"Ernest Airlines виходить на італійсько-український ринок, щоб запропонувати регулярні рейси на недостатньо розвинених напрямах, або не розвинених взагалі», - пояснює директор з розвитку бізнесу. Він додає: «Наша компанія вибрала свою нішу на ринку і зосереджується на місцевих туристах, пропонуючи їм прямі рейси, зручний розклад і низькі ціни. Фактично ми починали з італійсько-албанського ринку, з'єднавши десять італійських напрямків зі столицею Албанії Тирані, і цей успіх до сих пір. Україна є од їм з нових ринків, які відкриває Ernest Airlines. Інші європейські рейси з Італії ми оголосимо в найближчі кілька місяців ».

Отже, хто ж такий Ернест?
«Ernest» -ім'я, що означає чесність.
«З нами не буде ніяких прихованих витрат і складних правил польоту. З нами тебе чекають тільки приємні сюрпризи. Подорожувати з нами просто: замість того, щоб витрачати час на порівняння складних речень, роби те, що тобі подобається і насолоджуйся кожним днем ».
Також, авіакомпанія Ernest з 20 жовтня відкриває прямі рейси з Мілан (Бергамо) і Венеції до Львова.

Гугл запустив в Україні сервіс пошуку авіаквитківGoogle запустив в Україні сервіс пошуку авіаквитків
Американська компанія Google запустила в Україні сервіс пошуку авіаквитків Google Flights.
"Нова служба дозволить українським користувачам легше знаходити, порівнювати і замовляти авіаквитки", - вказується в публікації.

Нова служба від Google може дати рекомендацію щодо альтернативного аеропорту або дати поїздки, які дозволять скоротити витрати на переліт. Користувачам також буде доступний прогноз зростання цін на авіаквитки.
"У сервісі є можливість відстежувати вартість квитків на обраний рейс, і система буде повідомляти про всі зміни ціни в Google Асистент і електронній пошті", - йдеться в повідомленні.

 до Італії буде літати ще один лоукостерЗ України до Італії буде літати ще один лоукостер
Італійська бюджетна авіакомпанія Ernest Airlines в цьому році відкриє польоти з Києва та Львова.
Нові маршрути з'єднають обидва українські міста з Бергамо (Мілан) і Неаполем, а Львів ще й з Венецією.
Борти лоукостера почнуть літати з аеропорту "Київ" (Жуляни) в Бергамо з 4 грудня, а в Неаполь - з 9 грудня, і будуть виконуватися два рази на тиждень по понеділках і суботах. В період новорічних свят авіакомпанія тимчасово додасть третій рейс по середах.

Рейси зі Львова до Бергамо стартують з 20 жовтня, а до Венеції і Неаполь - з 8 грудня. За всіма трьома напрямками польоти будуть виконуватися два рази на тиждень по п'ятницях і неділях.
Квитки за ціною від 50 євро в одну сторону вже доступні на сайті авіакомпанії. В ціну входить перевезення ручної поклажі вагою до 10 кг і з габаритами до 55х35х25 см.
Перевезення багажу до 15 кг обійдеться в 8 євро при оплаті заздалегідь. Якщо вага багажу становитиме 15-20 кг, то збір складе 14 євро, а для валізи вагою 20-25 кг - 19 євро. При оплаті за перевезення багажу в аеропорту авіакомпанія буде стягувати підвищений збір.
Польоти будуть здійснюватися двома літаками лоукостера - A320 і A319.

Бута Еірвейс тепер прийшла до аеропорту КиївВ аеропорт «Київ» прийшла нова авіакомпанія Buta Airways
Азербайджанська лоукост авіакомпанія Buta Airways 5 вересня 2017 року почала виконувати рейс Київ-Баку з Міжнародного аеропорту «Київ». Літак, який здійснив перший рейс, за традицією зустріли водним салютом.
Поки рейси будуть виконуватися двічі на тиждень - щовівторка та середу, найближчим часом додасться третій рейс по суботах, а потім рейс стане щоденним.

Ціна квитка стартує від 800 грн в один бік. Авіакомпанія пропонує два види тарифів: Buta Budget і Buta Standard. Тариф Buta Budget: перевезення багажу оплачується окремо, передбачений тільки провезення ручної поклажі, також не можна обміняти або повернути квиток.
Тариф Buta Standard передбачає безкоштовне перевезення багажу 10 кг, дозволяє обмінювати або повертати авіаквитки зі штрафом 50% від вартості.
Авіакомпанія Buta Airways дочка авіакомпанії "Азербайджанські авіалінії" базується в бакинському аеропорту ім. Гейдара Алієва. На яскравій лівреї літаків Embraer 190 зображений міфологічний священний птах Сімург в стилістиці азербайджанського орнаменту Бута

МАУ дозволили літати по 6 новими маршрутамиМАУ дозволили літати по 6 новими маршрутами, в тому числі за океан
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) отримала ряд нових призначень на експлуатацію повітряних ліній в регулярному режимі. Відповідне рішення прийняла комісія Державіаслужби 28 серпня, дозволу вступили в силу з 1 вересня 2017 роки не необмежений термін.
Як повідомили у відомстві, МАУ надано право літати за маршрутом Київ-Делі з частотою 4 рейси на тиждень. Нагадаємо, авіакомпанія вже анонсувала даний напрямок і відкрила продажу, польоти почнуться 1 травня наступного року.
Також МАУ отримала право літати на маршруті Київ-Торонто (Канада), Київ-Попрад (Словаччина), Київ-Неаполь (Італія), Київ-Болонья (Італія). На всіх цих напрямках компанія зможе виконувати максимум 3 рейси на тиждень.

Крім того, МАУ дозволили літати за маршрутом Київ-Осло (Норвегія) з частотою 4 рейси на тиждень.
Перевізник також отримав додаткові частоти на ряді маршрутів. На лінії Київ-Кіттіла (Фінляндія) кількість можливих рейсів збільшено з 1 до 2, Київ-Копенгаген - з 7 до 9, Київ-Баку - з 7 до 14, Київ-Афіни - з 10 до 11, Київ-Салоніки - з 2 до 3.
Отримала МАУ і один відмову - їй не дозволили літати на регулярній основі за маршрутом Київ-Ізмір (Туреччина).
Нагадаємо, комісія Державіаслужби приймає рішення тільки про рекомендації надати право перевізнику літати з того чи іншого маршруту, але саме рішення з урахуванням побажань комісії затверджує керівник відомства (як правило він підписує всі рішення комісії).