Новости авиакомпаний

airBaltic полетит во Львов

С 1 апреля 2019 латвийская авиакомпания airBaltic открывает прямое сообщение между Ригой и Львовом. Полеты будут осуществляться 4 раза в неделю в режиме owernight. Таким образом, турбовинтовые лайнеры Bombardier Q400, которые будут использоваться на маршруте, ночевать в Львовском аэропорту.

Рейсы во Львов станет третьим в украинском сегменте сети авиакомпании: перевозчик осуществляет регулярные рейсы из своего рижского хаба в киевский аэропорт «Борисполь» и сезонные - в Одессу. Ранее, еще до начала войны с Россией, обе стороны - украинская и латвийская - время от времени высказывались о возможном открытии рейсов в Харьков и Львов, однако дальше разговоров дело тогда не пошло.

Сайт airBaltic рекламирует новое направление как прекрасную возможность насладиться украинским гостеприимством, в частности, посетить Карпаты, при чрезвычайно дешевых ценах.

Belavia ввела экспериментальные тарифы

Белорусский флагманский авиаперевозчик Belavia, начиная со 2 ноября, ввел так называемые «экспериментальные» тарифы на значительное количество маршрутов своей сети. В частности, скидки действуют на маршруты из Минска в Сочи, Амстердам, Алматы, Барселоны, Брюсселя, Берлина, Будапешта, Еревана, Батуми, Женевы, Ганновера, Харькова, Калининграда, Казани, Санкт-Петербурга, Ларнаки, Лондона, Львова, Милану, Одессы, Парижа, Праги, Рима, Ростова, Стокгольм, Тбилиси, Тель-Авива, Белграда, Нижнего Новгорода, Краснодара, Кишинева и Астаны. В тарифы включены перевозки 1 единицы зарегистрированного багажа (до 23 кг), ручной клади, а также бортовое питание. Специальные тарифы будут действовать до окончания зимней навигации ИАТА, то есть до С марта 2019, только при покупке билета на сайте Белорусских авиалиний, причем не ранее, чем за 45 суток до полета. Приобретенный по такому тарифу билет не предусматривает изменения данных в нем и возвращения. Действуют и другие ограничения.

В самой авиакомпании объясняют цель этого эксперимента стремлением повысить привлекательность транзитных путешествий через аэропорт «Минск», а также увеличение туристических потоков граждан государств Евросоюза, прибывающих в Беларусь воздушным путем в рамках безвизового режима. Однако логика установления таких тарифов с точки зрения авиационной логистики непонятна: скажем, билет из Минска в Барселону OW стоит 35 евро, a RT - 86. что касается маршрута Минск - Париж, разница еще больше, соответственно 35 и 117 евро. Впрочем, на некоторых маршрутах наблюдается и обратная картина: билет Минск - Неаполь по такому тарифу стоит 45 евро OW и 79 евро RT.

DELTA заинтересовалась Alitalia

Государственные администраторы, осуществляющие управление обанкротившейся авиакомпанией Alitalia, сообщили, что в конце октября к ним поступили два предложения с обязанностью выкупа частей реструктуризировано ^ авиапере-извозчика. Первая такое предложение поступило от итальянской государственной железнодорожной компании Ferrovie dello Stato, а вторая - от американской авиакомпании Delta Air Lines. Сущность предложений пока не разглашаются, потенциальные покупатели также воздерживаются от комментариев.

За несколько дней то того британский лоукостер easyJet также высказывал заинтересованность в приобретении части Alitalia, однако обязанностей выкупа он не предоставлял.

Итальянский национальный авиаперевозчик Alitalia в течение нескольких последних лет демонстрирует хроническую убыточность. После провала сотрудничества с авиакомпанией Etihad из Абу-Даби и, соответственно, прекращения субсидирования, правительство

Италии решил реструктуризировать Alitalia и продать ее по частям. Тем не менее, одним из основных условий такой продажи остается поддержание деятельности авиакомпании и неприпущення прекращения полетов.

Lufthansa - Eurowings

Присутствие и самочувствия на локальном рынке глобальной корпорации - один из самых надежных и наиболее информативных индикаторов этого локального рынка в частности, его привлекательности и конкурентоспособности на глобальной арене. Для Украины, а точнее, украинской авиационной отрасли роль такого индикатора играет немецкая Lufthansa Group - конгломерат авиакомпаний мирового масштаба, который осуществляет авиарейсы в 103 страны, по 343 направлениям, у которого отправления самолетов происходит 15415 раз в неделю, или в среднем каждые 20 секунд. Именно такой крайне яркий образ привел украинским журналистам 19 сентября Штефан Кройцпайнтнер, вице-президент по продажам Lufthansa Group в Европе, на Ближнем Востоке и в Африке. Более того, топ-менеджер поделился некоторым данным в глобальном масштабе, согласно которым Lufthansa Group сейчас переживает заметный рост: так, 2017 немецкая авиационная группа перевезла более 140 млн. Пассажиров - больше, чем когда-то в своей истории получила $ 3700000000 . прибыли, и разместила заказ на 176 новых самолетов общей стоимостью более 30 млрд. евро.


Услуги Hahn Air

hahn_air_logoВице-президент по продажам и дистрибуции Hahn Air рассказал о видении и определении услуг Hahn Air для туристических агенств и туристического сообщества в целом. 

Эстонская авиакомпания "Nordica" будет летать в столичный аэропорт «Жуляны»

nordica-logo_ukraineЭстонская национальная авиакомпания заявила о начале полетов в столичный аэропорт «Жуляны». Рейсы будут осуществляться, начиная с 25 апреля 2018 года, три раза в неделю. При этом из «Борисполя» Nordica не уходит. Таким образом, в дополнение к ежедневному рейсу в Таллинн из главного киевского хаба украинские пассажиры получат три дополнительных частоты к эстонской столице из городского аэропорта.

Група Lufthansa повернула собі лідерство за пасажиропотоком в Європі

Німецька група Lufthansa, в яку входять авіакомпанії Lufthansa Airlines, Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Brussels Airlines і Eurowings, в 2017 р перевезла близько 130 млн пас., Що на 18,5% перевищує результат 2016 г. А авіакомпанія Ryanair, обігнала її в минулому році, стала другою, обслужив 128,9 млн пас. (+ 10,2%).

Серед основних факторів зростання пасажиропотоку німецької групи - припинення польотів і банкрутство конкурента - авіакомпанії Air Berlin, а також її "дочки" - австрійської Niki. Крім того, в 2017 р профспілка пілотів Lufthansa провів менше страйків, ніж роком раніше.

У минулому році сама авіакомпанія Lufthansa перевезла 66,2 млн пас., На 6,1% більше, ніж в попередньому році. У той же час на рейсах Eurowings (низькотарифного бренд) і Brussels Airlines, що спеціалізуються на виконанні рейсів за схемою point-to-point, пасажиропотік зріс на 77%, до 32,6 млн пас.

Що стосується Ryanair, то в 2017 р динаміка збільшення її пасажиропотоку була нижче, ніж в 2016 р, коли приріст склав 15%. На торішній результат лоукостера вплинули в тому числі масові скасування рейсів у зв'язку з падінням пунктуальності нижче 80% через збій в графіку відпусток пілотів. Незважаючи на труднощі Ryanair все ж значно наростила пасажиропотік, чому сприяло і впровадження в 2017 р стикувальних рейсів з іншими перевізниками. У 2018 р Ryanair планує обслужити 140 млн чол., Пише агентство Reuters.

Інші найбільші авіакомпанії і авіаційні групи Європи теж відзвітували про пасажиропотік за підсумками 2017 р Згідно з наведеними ними даними трійку лідерів за кількістю обслужених пасажирів замикає International Airlines Group (IAG, включає в себе Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling і Level). Пасажиропотік IAG збільшився на 4,1% в порівнянні з 2016 р, до 104,8 млн пас., Чому сприяло в тому числі початок польотів з середини року нового далекомагістрального лоукостера Level.

Франко-нідерландська група Air France - KLM в 2017 р обслужила 93,4 млн пас. (+ 5,6%), а британський лоукостер EasyJet перевіз близько 81,6 млн пас. (+ 9,6%) на кінець минулого року, пише видання Independent.

Послугами Turkish Airlines скористалося 68,6 млн пас. в 2017 р, показавши тим самим 9% -ве зростання (згідно з оприлюдненим радою директорів плану авіакомпанія в 2018 р перевезе 74 млн пас.). Норвезька лоукостер Norwegian в 2017 р обслужив 33,2 млн пас. (+ 13%). А угорський низькотарифного перевізник Wizz Air став одним з найбільш динамічно розвиваються операторів Європи: його пасажиропотік в минулому році зріс на 24,1%, до 28,3 млн пас.

У Lufthansa скоротилися продажі квитків через системи GDS

Обсяг бронювання квитків групи авіакомпаній Lufthansa, куди крім однойменного перевізника входять Austrian Airlines, Brussels Airlines і Swiss, через глобальні дистрибутивні системи (GDS) в Європі скоротився на 16,1% за перші два тижні вересня. Про це повідомляє видання Tnooz з посиланням на потрапив в його розпорядження конфіденційність доповідь, підготовлений для керівництва одного з розробників GDS - компанії Sabre. У той же час загальний показник по всіх аналізованих авіакомпаніям за цей період покращився на 1,4%. У доповіді наголошується, що основну вигоду від зниження обсягів продажів німецького холдингу через GDS отримали його конкуренти - авіакомпанії Air France, British Airways, Scandinavian Airlines (SAS), Alitalia і United Airlines.

Показники Lufthansa Group погіршилися через рішення щодо оподаткування збором в 16 євро продажу своїх послуг через посередників Sabre, Travelport і Amadeus (вступило в силу 1 вересня). У перший тиждень цього місяця падіння по всій групі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склало 12,9%, а потім цей показник просів ще сильніше - до 19,2%.

Крім того, відома і частина напрямків, на яких впав обсяг бронювання квитків. Йдеться в тому числі про одних з основних маршрутів групи: Берлін-Цюріх, Лондон-Відень, Франкфурт-Нью-Йорк. Що стосується європейських напрямків в цілому, то обсяг продажів квитків Lufthansa Group найбільш помітно скоротився на перельоти до Греції (33,8%), Швеції (47,1%) і Швейцарії (41,6%). Згідно з даними по США погіршення показників склало 24,8%. Sabre прогнозує, що до кінця року загальне скорочення обсягів продажів складе 11,0%.

Втім, дані Sabre не дозволяють зробити точних висновків, так як поки неясно, наскільки зріс обсяг бронювання квитків через власні сайти групи. Саме на це розраховував холдинг, вводячи збори для операторів дистрибутивних систем. Тим більше що сама Lufthansa Group ці дані заперечує. Як передає Travel Weekly з посиланням на представника холдингу, сьогодні немає ніяких істотних змін в загальній ситуації з бронювання в межах групи і всі показники знаходяться в рамках прогнозованих. У той же час в Lufthansa Group підкреслили, що погіршення показників може бути пов'язано зі страйком, що пройшла в першій половині вересня.

Число авіакомпаній з доступом до Wi-Fi на борту зросла на 17%

Сьогодні бездротовий доступ до Інтернету організований на 43% наявних провізних місткостей у 82 авіакомпаній по всьому світу. Протягом 2017 р бездротові мережі Wi-Fi на своїх літаках впровадили 12 перевізників, що на 17% більше в порівнянні з 2016 р Однак до сих пір лише мала частка авіакомпаній пропонує такий рівень даного сервісу, який влаштовував би пасажирів. Про це повідомляє видання MRO Network з посиланням на дані компанії Routehappy, що спеціалізується на випуску IT-рішень для здійснення покупок на борту ВС.
Перше місце по організації бездротового доступу в Інтернет займають авіаперевізники США. Тут обладнання Wi-Fi встановлено на 86% наявних провізних місткостей. За межами США доступ до Wi-Fi організований тільки на 32% наявних провізних місткостей, проте в 2017 році цей показник збільшився на 14% в порівнянні з 2016 р.
Більшість провізних місткостей, оснащених обладнанням Wi-Fi, зосереджено в розпорядженні таких авіакомпаній, як Delta Air Lines, American Airlines та Emirates. Примітно, що тільки три перевізника - Icelandair, Southwest і Virgin Atlantic - пропонують доступ до мережі Wi-Fi на 100% своїх рейсів. І тільки 13 авіакомпаній пропонують Wi-Fi-сервіси на всіх своїх далекомагістральних рейсах тривалістю від 6 ч: Air Europa, Delta, Emirates, Etihad, Eurowings, EVA Air, Iberia, Kuwait, Lufthansa, SAS, Scoot, United і Virgin Atlantic.

Новини: Новий прямий рейс від МАУ до Канади та чартер до Китайських Гаваїв, Бортовий інтернет МАУ та збільшення рейсів з Києва Ernest Airlines

МАУ відкриває новий трансатлантичний регулярний рейс Київ – Торонто

UIA nowy reis u Kanadu Toronto6 червня 2018 року авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» почне виконувати прямі регулярні рейси між Києвом і Торонто. Квитки доступні в касах, контактному центрі і на сайті МАУ, а також в агентствах з продажу авіаквитків.

Новини 2018: Swiss повертається в Україну, Київ та пряме авіасполучення з Гуанчжоу

Swiss об’явила о поверненні в Україну у 2018 році

Swiss_povertaetsia_do_ukraine_u_2018Швейцарська авіакомпанія Swiss оголосила про відновлення польотів в Україну з 26 березня 2018 року а також опублікувала розклад та ціну квитків на нові рейси Київ-Цюріх

страница (1/7):